Airfryer knoflookbrood

Heerlijk zelfgemaakt knoflookbrood uit de airfryer

Ben jij een knoflookliefhebber die dol is op de smaak van versgebakken brood? En heb je toevallig ook een Airfryer in huis? Dan heb ik goed nieuws voor je! Vandaag gaan we namelijk een overheerlijk recept delen voor knapperig knoflookbrood uit de Airfryer. Dus pak je ingrediënten en zet je schrap voor een culinair avontuur dat je smaakpapillen zal doen dansen van vreugde!

Ingrediënten knoflookbrood

Om dit heerlijke knoflookbrood in de Airfryer te maken, heb je een aantal ingrediënten nodig, zoals vers brood, boter, knoflookpoeder en peterselie. Het beste is om een stokbrood of een ciabatta te gebruiken, omdat deze een knapperige buitenkant hebben en een zachte binnenkant, wat perfect is voor dit recept.

Het recept is heel eenvoudig: snijd het brood in plakjes, meng de boter met knoflookpoeder en peterselie en smeer het mengsel op de plakjes brood. Vervolgens leg je de plakjes brood in de Airfryer en bak je ze op hoge temperatuur tot ze knapperig en goudbruin zijn. Dit duurt meestal ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de Airfryer die je hebt.

Zodra het knoflookbrood uit de Airfryer komt, laat je het even afkoelen voordat je ervan geniet. Serveer het als bijgerecht bij een heerlijke pasta of eet het gewoon als snack! Dit knoflookbrood uit de Airfryer is zo lekker dat je er zeker van zult genieten, dus waar wacht je nog op? Ga naar de keuken en probeer het zelf uit!

Wat is knoflookbrood eigenlijk?

Knoflookbrood is een soort brood dat gemaakt is met knoflook en andere kruiden. Het is een populaire snack of bijgerecht in veel landen en wordt vaak geserveerd bij pasta of soep.


two white garlics

Geroosterde knoflook airfryer

Recept afdrukken
Geroosterde bol knoflook uit de airfryer
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord Vegatarisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Porties 4
calorieën 32

Equipment

  • Airfryer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook geen tenen
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de airfryer op 190 graden. Snij de kop van de bol knoflook eraf
  • Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie. Kruid met de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht.
  • Plaats in de airfryer tot de knoflook zacht is, meestal 15 tot 20 minuten.

Variatie knoflookbrood airfryer

Je hebt heel veel verschillende varianten van knoflookbrood. Sommige varianten van knoflookbrood bevatten ook andere ingredienten, zoals geroosterde pijnboompitten, peterselie of zongedroogde tomaatjes. Het is een lekker en smaakvol bijgerecht dat makkelijk te maken is en bij veel gerechten past.

Soortgelijke airfryer recepten

Heb jij ook genoten van knoflookbrood uit de airfryer, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!

Plaats een reactie

Rating recept