Ga terug
–+ servings
close up photo of potato

Andijviestamppot uit de slowcooker

Echte hollandse andijviestamppot uit de slowcooker
Nog geen waarderingen
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Nederlands, varkensvlees, Winters
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Servings: 4

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel
  • 500 gram andijvie
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 100 ml melk
  • 25 gram ongezouten boter

Instructies

  • Plaats de kruimige aardappelen in de slowcooker. Zet deze 6 uur op LOW of 3 uur op HIGH
  • Bak een kwartier voor het einde van de 6 uur de spekjes in een pan.
  • Stamp met de aardappelstamper de aardappel tot een grof mengsel. Roer rustig de andijvie, melk, boter en spekjes door de aardappelpuree heen. Zet de slowcooker nog 15 minuten op LOW. Is de andijviestamppot te vochtig? Haal dan de deksel van de slowcooker af
  • Serveer de stamppot direct uit de slowcooker
  • Smakelijk eten!