Ga terug
–+ servings

Franse uiensoep uit de slowcooker

Heerlijke langzame franse uiensoep uit de slowcooker
Nog geen waarderingen
Print Pin
Gang: Soep
Keuken: Frans
Trefwoord: soep, Vegetarisch
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 12 uur
Servings: 12

Equipment

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten boter
  • 6 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 kg grote zoete uien gesneden in halve ringen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 24 sneetjes stokbrood
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Voeg de gesneden uien, boter, tijm en het laurierblad in de slowcooker en besprinkel deze met het suiker. Zet de Slowcooker 8 uur op HIGH.
  • Verwijder de tijm en het laurierblad uit de slowcooker. Voeg de runderbouillon, wijnazijn, peper en eventueel zout toe aan de slowcooker. Kook nog een 30 minuten op HIGH.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en bestrooi deze met de geraspte kaas. Verdeel de geraspte kaas gelijk over de verschillende sneden stokbrood.
  • Bak het stokbrood nog 7 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Serveer de uiensoep met de sneden stokbrood in de soep
  • Smakelijk eten!