Ga terug
–+ servings
goulash, flesh, beef-1696586.jpg

Hongaarse goulash slowcooker

Echte hongaarse goulash uit de slowcooker, heerlijk langzaam gegaard.
Nog geen waarderingen
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hongaars
Trefwoord: rundvlees
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 7 uur
Servings: 8

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1,5-2 kg runderriblappen
  • 2 uien gesneden
  • 4 paprika's grof gesneden
  • 2 wortels in plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels karweizaad of komijnzaad
  • 3 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 50 gram tomatenpuree
  • 4 tomaten klein gesneden
  • 400 ml runderbouillon
  • 125 ml creme fraiche optioneel

Instructies

  • Verwarm de wokpan of hapjespan en bak de runderriblappen op medium warmte met olie totdat deze bruin zijn. Haal deze hierna uit de pan en leg ergens te rusten.
  • Doe nog wat olie in de pan en bak de ui totdat deze licht goud zijn. Voeg hierna de paprika, wortels en knoflook toe. Bak dit 5 minuten mee. Voeg hierna de bloem, karweizaad of komijnzaad, gerookte paprikapoeder toe. Na 2 minuten voeg je ook de tomatenpuree, de tomaten, en de runderbouillon toe. Maak het geheel warm
  • Voeg hierna alles toe in de slowcooker, samen met het vlees. Zorg dat de runderriblappen bedolven zijn onder de saus.
  • Zet de slowcooker 7 uur op LOW. Check of het vlees mals is en de saus wat dikker. Zo niet, zet de slowcooker nog even aan. Voeg de laatste 10 minuten nog eventueel creme fraiche toe.
  • Serveer bijvoorbeeld met rijst
  • Smakelijk eten!