Ga terug
+ servings
a cheesy macaroni dish

Mac and cheese uit de slowcooker

Gemakkelijke mac and cheese uit de slowcooker. Goed amerikaans recept.
Nog geen waarderingen
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Vegetarisch
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 4

Equipment

Ingrediënten

  • 350 gram macaroni
  • 500 ml volle melk
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram roomkaas
  • 100 gram cheddar kaas
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 4 plakken bacon optioneel

Instructies

  • Doe de macaroni in een vergiet en laat er water overheen stromen. Wanneer de macaronoi weer droog is, stop deze in de slowcooker met alle andere ingrediënten.
  • Zet de slowcooker op 1 uur op LOW. Roer hierna door de slowcooker heen en zet de slowcooker op nog 30 minuten op LOW. Proef of de pasta gaar is. Zo niet, zet de slowcooker op LOW voor nog 10 minuten. Is het nog heel vochtig, laat nog aanstaan voor 10 minuten zonder deksel.
  • Optioneel: bak de bacon, snij in kleine stukken en voeg toe aan het eind
  • Smakelijk eten en geniet!