Roti slowcooker
Recept afdrukken
Heerlijke surinaamse roti uit de slowcooker
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Trefwoord kip
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur
- 500 g kipdijfilet
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook geperst
- 250 g sperziebonen of kousenband, mag ook uit vriezer
- 1,5 theelepel kurkuma
- 4 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel garam massala
- 0,5 theelepel koriander
- 2 theelepel chilivlokken laat weg als je niet van pittig houdt
- 150 ml kippenbouillon
Schil de aardappels, snij deze in stukken van ongeveer 1,5 cm. Snipper de uien grof, en snij de kipdijfilet in stukken.
Plaats alle ingrediënten in de slowcooker en meng de kruiden goed door elkaar heen. Als je tijd hebt, laat een aantal uur intrekken.
Zet de slowcooker aan voor 3,5-4 uur op LOW.
Serveer direct, smakelijk eten!