Ga terug

Slowcooker rosbief in rode wijnsaus

Nog geen waarderingen
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: rundvlees
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg rosbief
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ui in dunne ringen gesneden

Instructies

  • Wrijf de rosbief in met zout, peper en gehakte knoflook. Plaats de rozemarijntakjes op de bovenkant van het vlees.
  • Verhit olijfolie in een pan op hoog vuur. Braad de rosbief aan alle kanten aan tot hij mooi bruin is.
  • Leg de aangebraden rosbief in de slowcooker. Voeg de ui, rode wijn, runderbouillon, tomatenpuree toe.
  • Bedek de slowcooker en laat de rosbief op lage stand gedurende 2-4 uur garen, of tot het vlees mals en sappig is.
  • Haal de rosbief uit de slowcooker, snijd het in plakken en serveer met de rode wijnsaus.