Sappige biefstuk uit de airfryer
Een biefstuk is een populaire en smaakvolle maaltijd die vaak wordt gebakken in een pan of op de grill. Met de airfryer kun je echter ook een heerlijke biefstuk bereiden, zonder het gebruik van extra olie. Dit recept geeft je de stappen om een sappige en knapperige biefstuk te maken in de airfryer. Voeg naar smaak kruiden toe voor extra smaak. Dit recept is geschikt voor 2-4 personen.
Biefstuk airfryer
Equipment
- Airfryer
Ingrediënten
- 2 biefstukken ong 150g per stuk
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theleepel zout
- 0,5 theelepel peper
Instructies
- Meng de olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
- Bestrijk de biefstukken met de olie-kruidenmengsel.
- Leg de biefstukken in de airfryer en zet deze aan op 180 graden Celsius.
- Bak de biefstukken gedurende ongeveer 6-8 minuten voor medium-rare of 8-10 minuten voor medium gaarheid.
- Haal de biefstukken uit de airfryer en laat ze ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
- Serveer de biefstukken warm met aardappelpuree, groenten of salade.
Bijgerechten biefstuk
Biefstuk kan je met veel bijgerechten combineren. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar frietjes, dat vind ik de lekkerste combinatie. Maar je kan dit ook eten met groentes, of een aardappelpuree. Allemaal erg lekker om te combineren met biefstuk
Soortgelijke airfryer recepten
Geroosterde knoflook uit de airfryer
Geroosterde knoflook uit de airfryer Heb je wel eens geroosterde knoflook gegeten? Het heeft een…
Rosbief uit de slowcooker met rode wijnsaus
Kip pilav uit de slowcooker
Lasagne bolognese uit de slowcooker
Duivelse kip uit de slowcooker
Surinaamse kip uit de slowcooker
Heb jij ook genoten van biefstuk, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!