Biefstuk Airfryer

Sappige biefstuk uit de airfryer

Een biefstuk is een populaire en smaakvolle maaltijd die vaak wordt gebakken in een pan of op de grill. Met de airfryer kun je echter ook een heerlijke biefstuk bereiden, zonder het gebruik van extra olie. Dit recept geeft je de stappen om een sappige en knapperige biefstuk te maken in de airfryer. Voeg naar smaak kruiden toe voor extra smaak. Dit recept is geschikt voor 2-4 personen.


Biefstuk airfryer

Recept afdrukken
Lekkere biefstuk uit de airfryer
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord rundvlees
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2

Equipment

  • Airfryer

Ingrediënten

  • 2 biefstukken ong 150g per stuk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theleepel zout
  • 0,5 theelepel peper

Instructies

  • Meng de olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
  • Bestrijk de biefstukken met de olie-kruidenmengsel.
  • Leg de biefstukken in de airfryer en zet deze aan op 180 graden Celsius.
  • Bak de biefstukken gedurende ongeveer 6-8 minuten voor medium-rare of 8-10 minuten voor medium gaarheid.
  • Haal de biefstukken uit de airfryer en laat ze ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
  • Serveer de biefstukken warm met aardappelpuree, groenten of salade.

Bijgerechten biefstuk

Biefstuk kan je met veel bijgerechten combineren. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar frietjes, dat vind ik de lekkerste combinatie. Maar je kan dit ook eten met groentes, of een aardappelpuree. Allemaal erg lekker om te combineren met biefstuk

Soortgelijke airfryer recepten

Heb jij ook genoten van biefstuk, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!

Plaats een reactie

Rating recept