Gamba’s uit de airfryer
Gamba\’s zijn heerlijk om in de airfryer te bereiden, het zorgt ervoor dat ze net wat knapperiger zijn en smaakvoller. Daarnaast kan je ze op een goede manieren bereiden, waardoor het niet snel kan aanbakken.
Wanneer eet je gamba’s?
Gamba\’s kan je op vele momenten eten. Wij maken het vaak in het weekend als toevoeging van een lekkere snack, maar je kan dit uiteraard ook doordeweeks eten of bij een borrel. Op ieder moment eigenlijk wanneer jij zin hebt in gamba\’s.
Gamba’s uit de airfryer
Equipment
- Airfryer
Ingrediënten
- 200 g ontdooide gamba's
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kruid naar keus (zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder)
Instructies
- Verwarm de airfryer op 180 graden Celsius (of volgens de gebruiksaanwijzing van uw airfryer).
- Meng de gamba's in een kom met de olijfolie en kruiden.
- Leg de gamba's in de luchtfrityer en bak ze voor ongeveer 8-10 minuten, of totdat ze gaar zijn en lichtbruin zijn.
- Haal de gamba's uit de airfryer en serveer ze warm als bijgerecht of als onderdeel van een salade of een groentegerecht.
Soortgelijke airfryer recepten
Wil je een keer varieren met airfryer recepten? Bekijk dan de volgende recepten:
Geroosterde knoflook uit de airfryer
Geroosterde knoflook uit de airfryer Heb je wel eens geroosterde knoflook gegeten? Het heeft een…
Rosbief uit de slowcooker met rode wijnsaus
Kip pilav uit de slowcooker
Lasagne bolognese uit de slowcooker
Duivelse kip uit de slowcooker
Surinaamse kip uit de slowcooker
Heb jij ook genoten van gamba uit de airfryer, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!