Gamba’s uit de airfryer
Gamba\’s zijn heerlijk om in de airfryer te bereiden, het zorgt ervoor dat ze net wat knapperiger zijn en smaakvoller. Daarnaast kan je ze op een goede manieren bereiden, waardoor het niet snel kan aanbakken.
Wanneer eet je gamba’s?
Gamba\’s kan je op vele momenten eten. Wij maken het vaak in het weekend als toevoeging van een lekkere snack, maar je kan dit uiteraard ook doordeweeks eten of bij een borrel. Op ieder moment eigenlijk wanneer jij zin hebt in gamba\’s.

Equipment
Ingrediënten
- 200 g ontdooide gamba's
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kruid naar keus (zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder)
Instructies
- Verwarm de airfryer op 180 graden Celsius (of volgens de gebruiksaanwijzing van uw airfryer).
- Meng de gamba's in een kom met de olijfolie en kruiden.
- Leg de gamba's in de luchtfrityer en bak ze voor ongeveer 8-10 minuten, of totdat ze gaar zijn en lichtbruin zijn.
- Haal de gamba's uit de airfryer en serveer ze warm als bijgerecht of als onderdeel van een salade of een groentegerecht.
Soortgelijke airfryer recepten
Wil je een keer varieren met airfryer recepten? Bekijk dan de volgende recepten:
Hutspot uit de slowcooker
Heerlijk, maar ook gemakkelijke hutspot uit de slowcooker Vandaag wil ik je meenemen op een…
Slowcooker kip met paprika
Toscaanse kip uit de slowcooker
Populaire slowcookerrecepten in België: vijf Vlaamse favorieten
De slowcooker wint snel aan terrein in Vlaamse keukens. Begrijpelijk, want deze manier van koken…
Airfryer kipschnitzel
Knapperige kipschnitzel uit de airfryer Zin in een knapperige kipschnitzel zonder een pan vol olie…
Airfryer hamburger
Hamburgers uit de airfryer Een sappige hamburger met gesmolten cheddar, verse toppings en een zachte…
Heb jij ook genoten van gamba uit de airfryer, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!