Geroosterde knoflook uit de airfryer

Geroosterde knoflook uit de airfryer

Heb je wel eens geroosterde knoflook gegeten? Het heeft een iets zoetere smaak dan normale knoflook en is daarom ideaal om in een salade of iets dergelijks te doen. De knoflook wordt door het roosteren een stuk minder scherp, waardoor het een gemakkelijkere toevoeging is in het eten. Nog nooit geprobeerd? Probeer het vandaag dan uit.

two white garlics

Geroosterde knoflook airfryer

Recept afdrukken
Geroosterde bol knoflook uit de airfryer
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord Vegatarisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Porties 4
calorieën 32

Equipment

  • Airfryer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook geen tenen
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de airfryer op 190 graden. Snij de kop van de bol knoflook eraf
  • Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie. Kruid met de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht.
  • Plaats in de airfryer tot de knoflook zacht is, meestal 15 tot 20 minuten.

gerechten met geroosterde knoflook

Er zijn veel gerechten die je kan combineren met geroosterde knoflook:

  • Biefstuk, ideaal om deze in te smeren met geroosterde knoflook
  • Salade, wanneer je deze niet een overheersende smaak wil geven is deze vorm van knoflook ideaal
  • Meng met aardappelpuree. Kan ook erg lekker zijn

Bewaren van geroosterde knoflook

Nadat je de knoflook hebt gemaakt, kan je deze een aantal dagen bewaren, totdat deze van smaak gaan veranderen.

Soortgelijke airfryer recepten

Heb jij ook genoten van geroosterde knoflook uit de airfryer, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!

Plaats een reactie

Rating recept