Heerlijk, winterse andijviestamppot uit de slowcooker
De klok is weer verzet, het wordt sneller donkerder buiten, dus het is tijd voor het stamppot jaargetijde. Pak de slowcooker maar alvast uit de kast om te beginnen met andijviestamppot uit de slowcooker. Heerlijk en makkelijk gerecht om het stamppot tijdperk af te trappen.
Wat is andijviestamppot
Andijviestamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat gemaakt wordt door andijvie te mengen met gekookte aardappelen en spek. Het resulterende gerecht heeft een smakelijke en stevige textuur, en wordt vaak geserveerd met rookworst of andere vleeswaren. Andijviestamppot is een populaire maaltijd in Nederland en wordt vaak gegeten tijdens de koudere maanden van het jaar. Het is een voedzaam en smakelijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is.
Waarom andijviestamppot uit de slowcooker?
Er zijn een aantal redenen waarom andijviestamppot uit de slowcooker kan worden bereid. Ten eerste is de slowcooker een gemakkelijke manier om andijviestamppot te maken, omdat u de aardappelen en andijvie in de slowcooker kunt leggen en ze vervolgens op een lage temperatuur kunt laten garen. Hierdoor wordt de andijvie zacht en smaakvol, en mengt het goed met de aardappelen. Ten tweede kan het helpen om andijviestamppot te maken die gezonder is, omdat u minder olie of boter hoeft te gebruiken om het gerecht te bereiden.
Kan je andijviestamppot uit de slowcooker bewaren?
Ja, andijviestamppot kan worden bewaard in de koelkast of in de vriezer. Om andijviestamppot in de koelkast te bewaren, kun je het in een afgesloten container of een ziplock-zak doen en het tot maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Om andijviestamppot in de vriezer te bewaren, kun je het in een afgesloten container of een ziplock-zak doen en het tot maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Zorg er wel voor dat de andijviestamppot goed is afgekoeld voordat je het in de koelkast of vriezer zet, om te voorkomen dat bacteriën zich kunnen ontwikkelen. Als je andijviestamppot uit de koelkast of vriezer haalt, zorg er dan voor dat je het opwarmt tot een veilige temperatuur voordat je het opdient.
Andijviestamppot uit de slowcooker
Equipment
- Slowcooker
- Aardappelstamper
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 500 gram andijvie
- 200 gram gerookte spekjes
- 100 ml melk
- 25 gram ongezouten boter
Instructies
- Plaats de kruimige aardappelen in de slowcooker. Zet deze 6 uur op LOW of 3 uur op HIGH
- Bak een kwartier voor het einde van de 6 uur de spekjes in een pan.
- Stamp met de aardappelstamper de aardappel tot een grof mengsel. Roer rustig de andijvie, melk, boter en spekjes door de aardappelpuree heen. Zet de slowcooker nog 15 minuten op LOW. Is de andijviestamppot te vochtig? Haal dan de deksel van de slowcooker af
- Serveer de stamppot direct uit de slowcooker
- Smakelijk eten!
Variaties andijviestamppot slowcooker
Ben je een rookworst-persoon, dan kan je dat ook zeker toevoegen aan deze stamppot. Ook als je op de gezondere tour bent kan je de boter eventueel weglaten.
Andere winterse recepten uit de slowcooker
De andijviestamppot is natuurlijk een heerlijk recept. Wil je een keer variëren met slowcooker recepten winters, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.
Rosbief uit de slowcooker met rode wijnsaus
Hertenstoofpot slowcooker
Ossenstaartsoep uit de slowcooker
Buikspek uit de slowcooker
Linzensoep uit de slowcooker
Spitskool slowcooker
Vond je andijviestamppot uit de slowcooker lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!
Welke kruiden en slowcooker gebruikt slowcooker-recept?
Van Beekum Specerijen
Wij gebruiken in onze recepten enkel de kruiden van Van Beekum. Hierbij geniet je van een malse en volle smaak in je gerechten
Welke slowcooker gebruiken wij?
Wij gebruiken de Russell Hobbs slowcooker, ideaal en perfect qua prijs/kwaliteit!
- 6 liter
- Warmhoudtfunctie
- Beschikt over een timer
- Zuinig
- Ook als braadpan te gebruiken
1 gedachte over “Andijviestamppot uit de slowcooker”