Malse beef stroganoff uit de slowcooker met pasta
Welkom bij een onweerstaanbaar smakelijke reis door de wereld van slowcooking. Vandaag nemen we je mee naar Rusland, waar we de klassieke en geliefde Beef Stroganoff bereiden, maar dan met een twist. Bereid je voor op een smaakvolle symfonie van malse stukjes rundvlees, fluweelzachte saus en een vleugje romige decadentie.
Slowcooking: Een Samenspel van Tijd en Geduld
In deze slowcooker-versie van Beef Stroganoff bundelen we de krachten van tijd en geduld om de smaken te laten harmoniëren en het vlees zo zacht te maken dat het haast smelt in je mond. Terwijl de aroma’s zich langzaam ontwikkelen, heb je alle tijd om jezelf te verliezen in de spannende wereld van keukenvoorbereiding.
Een Culinair Avontuur in Je Keuken met de slowcooker beef stroganoff
Dus haal je slowcooker tevoorschijn en maak je klaar om je zintuigen te verwennen met dit verfijnde gerecht. Of je nu een doordeweekse maaltijd wilt transformeren of een bijzondere gelegenheid wilt vieren, deze Beef Stroganoff zal je verwachtingen overtreffen en je gasten versteld doen staan.
Betoverende Zintuigen en Sissende Geluiden
Bereid je voor op een culinair avontuur dat je smaakpapillen zal betoveren. Van het sissende geluid van het vlees dat langzaam suddert tot de intense aroma’s die je keuken vullen, dit recept belooft een waar feest voor de zintuigen te worden. Dus trek je schort aan, laat je inspireren en maak je klaar om de heerlijke wereld van slowcooker Beef Stroganoff te ontdekken.
Beef stroganoff uit de slowcooker
Equipment
- Slowcooker
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees bijvoorbeeld sucadelap
- 6 sjalotten fijn gehakt
- 4 tenen knoflook fijn gehakt
- 60 g boter
- 30 g bloem
- 675 g champignons
- 350 ml zure room
- 15 ml cognac
- 1,5 runderbouillonblokje
- 30 g mosterd dijon
- 10 g gedroogde tijm
- 750 ml water
- 340 g tagiatelle
Instructies
- Zet een grote slowcooker van 6 liter op een lage stand. Snijd het rundvlees in kleine hapklare stukjes of snijd het tegen het vlees in dunne reepjes.
- Plaats de boter in een grote koekenpan op het fornuis en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de ui en knoflook toe. Bak ze 2-3 minuten en voeg vervolgens de stukjes rundvlees toe. Bak het rundvlees aan alle kanten bruin, ongeveer 5 minuten.
- Strooi dan de bloem over het vlees en roer om te bedekken. Bak nog eens 3 minuten. Giet het mengsel in de bodem van de slowcooker.
- Voeg de gehakte champignons toe aan de slowcooker.
- Klop in een kom de zure room, cognac, runderbouillon, Dijon-mosterd en tijm samen. Giet het mengsel over de champignons en voeg water toe. Als je minder cognac gebruikt, voeg dan extra water toe
- Dek de slowcooker af en kook op hoge stand gedurende 5-6 uur of op lage stand gedurende 7-9 uur, tot het rundvlees mals is en gemakkelijk uit elkaar valt. Roer de eiermie erdoor. Dek opnieuw af en kook nog eens 20-30 minuten op een lage stand, tot de pasta al dente is gekookt. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
Andere recepten met rundvlees uit de slowcooker
De beef stroganoff is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met slowcooker recepten rundvlees, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.
Rosbief uit de slowcooker met rode wijnsaus
Lasagne bolognese uit de slowcooker
Gehaktbrood uit de slowcooker
Slowcooker lamsschenkel
Slowcooker sirloin
Curryworst uit de slowcooker
Beoordeel jouw beef stroganoff uit de slowcooker
Vond je beef stroganoff lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!
Welke kruiden en slowcooker gebruikt slowcooker-recept?
Van Beekum Specerijen
Wij gebruiken in onze recepten enkel de kruiden van Van Beekum. Hierbij geniet je van een malse en volle smaak in je gerechten
Welke slowcooker gebruiken wij?
Wij gebruiken de Russell Hobbs slowcooker, ideaal en perfect qua prijs/kwaliteit!
- 6 liter
- Warmhoudtfunctie
- Beschikt over een timer
- Zuinig
- Ook als braadpan te gebruiken