Heerlijk knapperige geroosterde airfryer aardappels
Aardappels zijn zeer geschikt om in de airfryer te doen. Ze worden hierdoor geleidelijk gaar en krijgen een erg lekkere bruine rand, wat ze nog net wat knapperiger maakt. Vaak wordt dit gebruikt door aardappels kant en klaar te kopen in de supermarkt, maar wij nemen je graag mee hoe je deze klaar maakt van echte aardappels.
Soort aardappels in de airfryer
Er zijn veel soorten aardappels die je in de airfryer kunt bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld gewone aardappels, zoete aardappels, aardappelwedges of aardappelschijfjes maken. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de kooktijd en de temperatuur afhankelijk zijn van het soort aardappel en hoe je ze wilt bereiden.
Gewone aardappels in de airfryer
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes of wedges. Voeg wat olie of boter toe en strooi er wat zout en eventueel kruiden over. Bak de aardappels ongeveer 15-20 minuten op 180-200 graden Celsius.
Zoete aardappels in de airfryer
Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes of wedges. Voeg wat olie of boter toe en strooi er wat zout en eventueel kruiden over. Bak de aardappels ongeveer 20-25 minuten op 180-200 graden Celsius.
Aardappelwedges in de airfryer
Schil de aardappels en snijd ze in wedges. Voeg wat olie of boter toe en strooi er wat zout en eventueel kruiden over. Bak de aardappels ongeveer 15-20 minuten op 180-200 graden Celsius.
Aardappelschijfjes in de airfryer
Aardappelschijfjes: Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Voeg wat olie of boter toe en strooi er wat zout en eventueel kruiden over. Bak de aardappels ongeveer 10-15 minuten op 180-200 graden Celsius.
Houd in de gaten tijdens het bakken of de aardappels gaar zijn en pas de kooktijd eventueel aan. Vergeet ook niet om af en toe te schudden zodat de aardappels gelijkmatig gebakken worden.

Geroosterde airfryer aardappels
Equipment
- Airfryer
Ingrediënten
- 1 kg (Maris) aardappel
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Schil en snij de aardappel in gelijke stukken van +/- 2 centimeter. Kook de aardappel voor 5 minuten.
- Plaats de aardappel in de airfryer en besprenkel met de olijfolie. Zet de aardappels voor 30 minuten op 190 graden.
- Als de ardappels na 30 minuten nog niet bruin zijn, plaats ze dan voor nog 5-10 minuten op 190 graden.
- Smakelijk eten!
Nutrition
Serveren met geroosterde aardappels uit de airfryer
Er zijn veel verschillende groentes die je kan serveren bij aardappels, zoals:
- Gegrilde groenten: Gegrilde groenten zoals courgette, aubergine, paprika en ui zijn een heerlijke bijgerecht bij geroosterde aardappels. Je kunt ze op dezelfde manier bereiden als de aardappels, door ze te snijden in plakjes of wedges, te bestrijken met olie en kruiden.
- Vlees: Geroosterde aardappels zijn ook lekker met gegrild vlees, zoals kip, biefstuk, worstjes of lamskoteletjes. Je kunt het vlees ook op dezelfde manier bereiden als de aardappels, door het te bestrijken met olie en kruiden.
- Salade: Een frisse salade met sla, tomaat, komkommer, wortel en andere groenten is een heerlijke bijgerecht bij geroosterde aardappels. Je kunt de salade ook op smaak brengen met een lekkere dressing naar keuze.
Soortgelijke airfryer recepten
Hutspot uit de slowcooker
Heerlijk, maar ook gemakkelijke hutspot uit de slowcooker Vandaag wil ik je meenemen op een…
Slowcooker kip met paprika
Toscaanse kip uit de slowcooker
Populaire slowcookerrecepten in België: vijf Vlaamse favorieten
De slowcooker wint snel aan terrein in Vlaamse keukens. Begrijpelijk, want deze manier van koken…
Airfryer kipschnitzel
Knapperige kipschnitzel uit de airfryer Zin in een knapperige kipschnitzel zonder een pan vol olie…
Airfryer hamburger
Hamburgers uit de airfryer Een sappige hamburger met gesmolten cheddar, verse toppings en een zachte…
Heb jij ook genoten van %%recept%%, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!