Geroosterde airfryer aardappels

Heerlijk knapperige geroosterde airfryer aardappels

Aardappels zijn zeer geschikt om in de airfryer te doen. Ze worden hierdoor geleidelijk gaar en krijgen een erg lekkere bruine rand, wat ze nog net wat knapperiger maakt. Vaak wordt dit gebruikt door aardappels kant en klaar te kopen in de supermarkt, maar wij nemen je graag mee hoe je deze klaar maakt van echte aardappels.

Soort aardappels in de airfryer

Er zijn veel soorten aardappels die je in de airfryer kunt bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld gewone aardappels, zoete aardappels, aardappelwedges of aardappelschijfjes maken. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de kooktijd en de temperatuur afhankelijk zijn van het soort aardappel en hoe je ze wilt bereiden.

Gewone aardappels in de airfryer

Schil de aardappels en snijd ze in plakjes of wedges. Voeg wat olie of boter toe en strooi er wat zout en eventueel kruiden over. Bak de aardappels ongeveer 15-20 minuten op 180-200 graden Celsius.

Zoete aardappels in de airfryer

Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes of wedges. Voeg wat olie of boter toe en strooi er wat zout en eventueel kruiden over. Bak de aardappels ongeveer 20-25 minuten op 180-200 graden Celsius.

Aardappelwedges in de airfryer

Schil de aardappels en snijd ze in wedges. Voeg wat olie of boter toe en strooi er wat zout en eventueel kruiden over. Bak de aardappels ongeveer 15-20 minuten op 180-200 graden Celsius.

Aardappelschijfjes in de airfryer

Aardappelschijfjes: Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Voeg wat olie of boter toe en strooi er wat zout en eventueel kruiden over. Bak de aardappels ongeveer 10-15 minuten op 180-200 graden Celsius.

Houd in de gaten tijdens het bakken of de aardappels gaar zijn en pas de kooktijd eventueel aan. Vergeet ook niet om af en toe te schudden zodat de aardappels gelijkmatig gebakken worden.


closeup of delicious roasted potato

Geroosterde airfryer aardappels

Print Recipe
Heerlijke krokante geroosterde aardappels uit de airfryer.
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord Aardappel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4
Calories 148

Equipment

  • Airfryer

Ingredients

  • 1 kg (Maris) aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructions

  • Schil en snij de aardappel in gelijke stukken van +/- 2 centimeter. Kook de aardappel voor 5 minuten.
  • Plaats de aardappel in de airfryer en besprenkel met de olijfolie. Zet de aardappels voor 30 minuten op 190 graden.
  • Als de ardappels na 30 minuten nog niet bruin zijn, plaats ze dan voor nog 5-10 minuten op 190 graden.
  • Smakelijk eten!

Nutrition

Calories: 148kcal

Serveren met geroosterde aardappels uit de airfryer

Er zijn veel verschillende groentes die je kan serveren bij aardappels, zoals:

  • Gegrilde groenten: Gegrilde groenten zoals courgette, aubergine, paprika en ui zijn een heerlijke bijgerecht bij geroosterde aardappels. Je kunt ze op dezelfde manier bereiden als de aardappels, door ze te snijden in plakjes of wedges, te bestrijken met olie en kruiden.
  • Vlees: Geroosterde aardappels zijn ook lekker met gegrild vlees, zoals kip, biefstuk, worstjes of lamskoteletjes. Je kunt het vlees ook op dezelfde manier bereiden als de aardappels, door het te bestrijken met olie en kruiden.
  • Salade: Een frisse salade met sla, tomaat, komkommer, wortel en andere groenten is een heerlijke bijgerecht bij geroosterde aardappels. Je kunt de salade ook op smaak brengen met een lekkere dressing naar keuze.

Soortgelijke airfryer recepten

Heb jij ook genoten van %%recept%%, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!

Plaats een reactie

Rating recept