Geroosterde bloemkool uit de airfryer
Airfryer en bloemkool, is dat nou een goede combinatie? Hou je van groenten, maar ben je een beetje uitgekeken op de saaie salades en gekookte groenten? Dan hebben we goed nieuws voor je: geroosterde bloemkool! Ja, je leest het goed: bloemkool kan ook lekker zijn! Geroosterde bloemkool is knapperig, smaakvol en een verrassend lekkere traktatie voor je smaakpapillen.
Het is ook nog eens supergemakkelijk te maken: gewoon wat bloemkoolroosjes op in de airfryer leggen, besprenkelen met olie en kruiden naar keuze, in de airfryer gooien en wachten tot het magische moment waarop ze perfect goudbruin en knapperig zijn. Geroosterde bloemkool is niet alleen een heerlijk bijgerecht, maar kan ook worden gebruikt als basis voor vegetarische pizza\’s, salades of als gezonde snack. Dus waar wacht je nog op? Probeer het eens uit en ontdek hoe lekker bloemkool kan zijn!
Bloemkool is een van de koolsoorten die gemakkelijk in de airfryer kan. Het maakt het juist erg lekker en krokant, terwijl je wel een gezonde groente aan het eten bent. Daarnaast is het ook nog erg makkelijk
Wat kan je met bloemkool uit de airfryer eten?
Bloemkool kan je op vele verschillende manieren eten. Je kan het als onderdeel van een AVG (aardappel, vlees en groente) eten, maar ook als snack tussendoor. Daarnaast vinden kinderen bloemkool ook vaak lekker, maar kan je het op deze manier nog lekkerder maken.
Varieer met kruiden
Bloemkool zelf zit niet enorm veel smaak aan, maar het is zeer eenvoudig om dit te combineren met verschillende kruiden. Wij hebben het recept gemaakt met nootmuskaat en komijn, maar je zou bijvoorbeeld ook:
- Curry
- Gerookte paprikapoeder
- Knoflook
- Kerrie
- Peterselie
- Italiaanse kruidenmix
Bloemkool airfryer
Equipment
- Airfryer
Ingrediënten
- 1 bloemkool ongeveer 600g, in kleine roosjes gesneden
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de airfryer op 180 graden voor.
- Meng in een kom de bloemkool met komijn, nootmuskaat, zout en olijfolie. ZOrg dat alles goed gemengd is
- Plaats de bloemkoolroosjes in de airfryer. Zet voor 30 minuten op 180 graden. Schudt regelmatig.
- Eet smakelijk
Soortgelijke airfryer recepten
Geroosterde knoflook uit de airfryer
Geroosterde knoflook uit de airfryer Heb je wel eens geroosterde knoflook gegeten? Het heeft een…
Rosbief uit de slowcooker met rode wijnsaus
Kip pilav uit de slowcooker
Lasagne bolognese uit de slowcooker
Duivelse kip uit de slowcooker
Surinaamse kip uit de slowcooker
Heb jij ook genoten van bloemkool uit de airfryer, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!