Curry met kip en broccoli uit de slowcooker
Welkom bij dit heerlijke recept voor Slowcooker Curry! Deze geurige en smaakvolle curry is een ware verwennerij voor je smaakpapillen. Met malse stukjes kip, romige kokosmelk, aromatische kruiden en een vleugje zoetheid is deze curry een feest voor de zintuigen.
Genieten van Romige Curry uit de Slowcooker
Met behulp van de slowcooker is het bereiden van curry eenvoudig en stressvrij. Terwijl de slowcooker zijn werk doet, worden de smaken langzaam geabsorbeerd en ontwikkelen ze zich tot een heerlijk geheel. Je kunt ontspannen en je dagelijkse taken voltooien, in de wetenschap dat er een smakelijk gerecht op je wacht.
Ingrediënten voor de slowcooker curry
450 gram kipfilet of kipdijfilet, in blokjes gesneden: Kipfilet of kipdijfilet is het hoofdingrediënt van de curry. Het vlees wordt mals en sappig tijdens het slowcooken, en absorbeert de smaken van de kruiden en saus. Het voegt een heerlijke eiwitbron toe aan het gerecht.
800 ml kokosmelk: Kokosmelk geeft de curry zijn romige en rijke textuur. Het voegt ook een subtiele zoetheid toe en helpt de smaken van de kruiden te verzachten. Kokosmelk zorgt voor een heerlijk tropisch element in de curry.
1 grote ui, gesneden: Ui voegt een zoete en hartige smaak toe aan de curry. Het dient als basisaroma en geeft een heerlijke smaakvolle dimensie aan het gerecht. De ui wordt zacht en smaakvol tijdens het slowcooken.
6 tenen knoflook, geperst: Knoflook voegt een aromatische smaak toe aan de curry. Het geeft een heerlijke geur en een subtiele knoflooksmaak aan het gerecht. De knoflook wordt zacht en milder van smaak tijdens het slowcooken.
1 stronk broccoli, in kleine stukken gesneden: Broccoli voegt textuur en voedingswaarde toe aan de curry. Het zorgt voor een knapperig element in het gerecht en vult het aan met vitamines en mineralen.
Kruiden en smaakmakers voor de curry
1 cm verse gember: Verse gember voegt een warme en pittige smaak toe aan de curry. Het geeft ook een verfrissende toets aan het gerecht. De gember wordt zachter en smaakvoller tijdens het slowcooken.
1 takje lemongrass: Lemongrass is een aromatische grassoort met een citroenachtige smaak. Het voegt een frisse en exotische toets toe aan de curry. Door het takje te pletten, komen de smaken beter vrij tijdens het slowcooken.
30 gram curry pasta: Curry pasta is de smaakmaker van de curry en geeft het gerecht zijn kenmerkende kruidige smaak. Het voegt diepte en complexiteit toe aan de curry. Kies je favoriete curry pasta, zoals groene curry, rode curry of gele curry.
2 eetlepels vissaus: Vissaus voegt een umami-smaak toe aan de curry. Het voegt ook zoutigheid toe en helpt de smaken van de curry te versterken. Vissaus is een veelgebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken.
2 eetlepels honing: Honing voegt een vleugje zoetheid toe aan de curry en helpt de smaken in balans te brengen. Het geeft de curry een lichte zoetigheid die de kruiden aanvult.
Rijst en garneringen
5 gram basilicum: Basilicum voegt een heerlijke aromatische smaak toe aan de curry. Het geeft een vleugje frisheid en brengt de smaken in evenwicht. Voeg de basilicum toe aan het einde van het slowcooken voor de beste smaak.
300 gram rijst: Rijst is een klassieke bijgerecht voor currygerechten. Het vormt een perfecte basis om de curry mee te serveren. Kies je favoriete soort rijst, zoals basmati- of jasmijnrijst, en bereid het volgens de instructies op de verpakking.
Gehakte pinda’s (optioneel): Gehakte pinda’s kunnen worden gebruikt als garnering voor de curry. Ze voegen een heerlijke crunch toe en geven een extra laagje smaak aan het gerecht.
Stap voor Stap naar Perfectie: Slowcooker Curry
Nu we alle ingrediënten hebben verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan. We gaan de curry maken in vier simpele stappen:
Voorbereiding van de ingrediënten
Snijd de kipfilet of kipdijfilet in blokjes. Snijd de ui, knoflook en verse gember fijn. Plet het lemongrass takje om de smaken vrij te laten komen. Snijd de broccoli in kleine stukken.
Slowcooker samenstellen
Voeg de gesneden ui, knoflook, gember, lemongrass, curry pasta, vissaus, kokosmelk en honing toe aan de slowcooker. Meng de ingrediënten goed door elkaar zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Voeg de blokjes kip en de stukjes broccoli toe aan de slowcooker en meng ze lichtjes door de saus.
Slowcooker instellen
Zet de slowcooker 6 uur lang op de lage stand (LOW), zodat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen en de kip en broccoli heerlijk gaar worden.
Rijst koken en serveren
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg na de 6 uur kooktijd de basilicum toe aan de curry en roer deze er voorzichtig doorheen. Serveer de curry met de gekookte rijst.
Optioneel: Garneer met gehakte pinda’s voor een extra crunch en smaakbeleving.
Met dit recept kun je stap voor stap genieten van een romige Slowcooker Curry. De combinatie van malse kip, romige kokosmelk en een harmonieuze mix van kruiden en specerijen zorgt voor een onweerstaanbare smaakervaring.
Variaties voor de slowcooker curry
Er zijn vele verschillende manieren om curry te maken, wij vinden bovenstaande de lekkerste. Wil je toch iets anders proberen, ga dan voor een van de volgende variaties:
Groentenvariaties: Voeg andere groenten toe aan de curry, zoals paprika, bloemkool, of sugar snaps, om het gerecht nog kleurrijker en voedzamer te maken.
Kruiden naar Smaak: Experimenteer met verschillende curry pasta’s en voeg extra kruiden toe, zoals koriander of komijn, om je eigen unieke smaakprofiel te creëren.
Pindasaus: Serveer de curry met een zelfgemaakte pindasaus voor extra smaak en een romige textuur.
Probeer deze heerlijke Slowcooker Curry uit en geniet van de smaakvolle en geurige sensaties die het met zich meebrengt. Smakelijk eten!
Soortgelijke recepten
Vond je de curry lekker? Probeer dan een van deze recepten:
Slowcooker curry met kip
Equipment
- Slowcooker
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet of kipdijfilet in blokjes gesneden
- 800 ml kokosmelk
- 1 grote ui gesneden
- 6 tenen knoflook geperst
- 1 cm verse gember
- 1 takje lemongrass
- 30 gram curry pasta
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels honing
- 1 stronk broccoli in kleine stukken gesneden
- 5 gram basilicum
- 300 gram rijst
- gehakte pinda's voor het garneren optioneel
Instructies
- Voeg in de slowcooker de ui, knoflook, gember, lemongrass, curry pasta, vissaus, kokosmelk en de honing toe. Voeg hierna de stukken kip en brocooli toe en mix deze een beetje door de slowcooker
- Zet de slowcooker voor 6 uur op LOW.
- Kook de rijst om er langs te serveren. Voeg als de 6 uur voorbij zijn de basilicum toe.
- Serveer eventueel met gehakte pinda's en met de gekookte rijst
- Smakelijk eten!
Variaties Curry uit de slowcooker
Er zijn zoveel variaties in curry te maken dat je er een heel boek over zou kunnen schrijven. Probeer vooral wat nieuwe dingen uit met verschillende groentes. Ben je een fan pittig eten? Voeg dan bijvoorbeeld nog een extra peper toe of wat extra curry pasta. Ook met de kruiden zou je eventueel nog wat kunnen variëren.
Andere recepten met kip uit de slowcooker
De curry is natuurlijk een heerlijk recept uit de slowcooker. Wil je een keer variëren met slowcooker recepten kip, bekijk dan ook onderstaande recepten. Ongetwijfeld dat er nog iets voor je tussenzit.
Kip pilav uit de slowcooker
Duivelse kip uit de slowcooker
Surinaamse kip uit de slowcooker
Toscaanse kip uit de slowcooker
Slowcooker paella
Slowcooker kip drumsticks
Beoordeel de curry met kip en broccoli
Vond je curry met kip en broccoli lekker? Laat het weten met een rating en laat een comment achter. We horen graag van je!
Welke kruiden en slowcooker gebruikt slowcooker-recept?
Van Beekum Specerijen
Wij gebruiken in onze recepten enkel de kruiden van Van Beekum. Hierbij geniet je van een malse en volle smaak in je gerechten
Welke slowcooker gebruiken wij?
Wij gebruiken de Russell Hobbs slowcooker, ideaal en perfect qua prijs/kwaliteit!
- 6 liter
- Warmhoudtfunctie
- Beschikt over een timer
- Zuinig
- Ook als braadpan te gebruiken