Heerlijke knapperige loempia uit de airfryer
Bent u dol op loempia uit de airfryer maar wilt u liever niet te veel tijd besteden aan de bereiding ervan? Of wilt u een gezondere versie van deze lekkernij proberen zonder dat u compromissen hoeft te sluiten op de smaak? Dan is de airfryer de perfecte keukenhulp voor u! Met deze veelzijdige apparaat kunt u loempia\’s bereiden die niet alleen heerlijk krokant zijn, maar ook veel minder vet bevatten dan de traditionele gebakken versie.
Bovendien is de airfryer gebruiksvriendelijk en snel, waardoor u binnen enkele minuten kunt genieten van knapperige, smaakvolle loempia\’s. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u loempia\’s kunt bereiden in de airfryer en geven we enkele handige tips voor het beste resultaat.
Hoe maak je airfryer loempia?
Loempia\’s uit de airfryer zijn eigenlijk heel gemakkelijk om te maken, zolang je de juiste ingrediënten in huis hebt. Verder kan je ook veel varieren met de ingrediënten, maar daar vertellen we je later graag meer over. Het belangrijkste is het vouwen van de loempia\’s uit de airfryer.
Hoe vouw je de loempia’s?
Je legt de vierkante spring roll wrappers in een ruit van je af. Maak de zijkantjes een klein beetje nat. Je maakt daarna een hoopje van vulling, die je in horizontale lijn legt, maar niet te dicht bij de zijkanten. Vaak is 2 eetelepels vulling voldoende. Je haalt hierna de linker en rechterpunten naar het midden, tot het een groot gedeelte over de vulling is. Daarna haal je de onderkant over de vulling heen en rol je hem dicht.
Airfryer loempia’s
Equipment
- Airfryer
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sesamzaad
- 450 g gehakt mag ook half om half
- 1 theelepel uienpoeder
- 0,5 theelepel peper
- 1 theelepel gember fijn gesneden/gehakt
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 tenen knoflook gesneden
- 2 uien
- 50 g coleslaw mix
- 8 spring roll wrappers
Instructies
- Maak in een pan de olijfolie warm. Voeg de sesamzaadjes toe en bak deze bruin. Voeg hierna het gehakt toe en bak deze ook bruin. Voeg hierna de uienpoeder, peper, gember, rijstazijn, sojasaus, knoflook en de gesneden ui to. Bak totdat bijna al het sap weggetrokken is. Voeg de coleslaw nog toe en bak voor 2 minuten mee.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Leg een spring roll wrapper in een ruit neer. Leg in het midden een of twee lepels vulling van de gehaktmix in een lijn horzintaal vanaf je lichaam.
- Maak de zijkanten van de wrapper een beetje nat en vouw aan de linker en rechter kant naar binnen tot over de vulling. Vouw hierna de onderkant over de vulling heen en rol hem dicht met een kleine duw om het lucht eruit te laten.
- Plaats de dichtgevouwen loempia in de mand in de voorverwarmde airfryer en bak de loempia's op 180 graden op 8 minuten. Draai om halverwege en zorg dat alle kanten bruin zijn.
- Smakelijk eten!
Variatie loempia’s uit de airfryer
Er zijn ontelbare ingrediënten voor in de loempia. Vervang bijvoorbeeld het gehakt naar kipgehakt. Of wil je het vegetarisch hebben, voeg dan extra fijne groentes toe of een vleesvervanger. Je kan het eigenlijk niet gek genoeg bedenken. Maar een ding is zeker, in de airfryer worden de loempia\’s wel ontzettend lekker. Serveer jouw loempia\’s daarnaast met chilisaus voor het ultieme smaakgenot. Daarmee maak je de loempia\’s helemaal af.
Soortgelijke airfryer recepten
Geroosterde knoflook uit de airfryer
Geroosterde knoflook uit de airfryer Heb je wel eens geroosterde knoflook gegeten? Het heeft een…
Rosbief uit de slowcooker met rode wijnsaus
Kip pilav uit de slowcooker
Lasagne bolognese uit de slowcooker
Duivelse kip uit de slowcooker
Surinaamse kip uit de slowcooker
Heb jij ook genoten van loempia uit de airfryer, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!