Heerlijke kotelet uit de airfryer
Varkenskoteletjes zijn een gemakkelijk en smaakvol gerecht voor een snelle maaltijd. In de airfryer kun je deze koteletjes op een gezonde manier bereiden, zonder het gebruik van extra olie. Dit recept geeft je de stappen om heerlijke, sappige koteletjes te maken in de airfryer. Voeg naar smaak kruiden toe voor extra smaak. Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Equipment
Ingrediënten
- 4 koteletjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
Instructies
- Meng de olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
- Bestrijk de koteletjes met de olie-kruidenmengsel.
- Leg de koteletjes in de airfryer en zet deze aan op 180 graden Celsius. Bak de koteletjes gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees.
- Haal de koteletjes uit de airfryer en laat ze even rusten voordat je ze serveert.
Notities
Variatie kotelet airfryer
Varieer met kotelet door verschillende kruiden toe te voegen. Zo maak je het nog meer jouw recept.
Soortgelijke airfryer recepten
Hutspot uit de slowcooker
Heerlijk, maar ook gemakkelijke hutspot uit de slowcooker Vandaag wil ik je meenemen op een…
Slowcooker kip met paprika
Toscaanse kip uit de slowcooker
Populaire slowcookerrecepten in België: vijf Vlaamse favorieten
De slowcooker wint snel aan terrein in Vlaamse keukens. Begrijpelijk, want deze manier van koken…
Airfryer kipschnitzel
Knapperige kipschnitzel uit de airfryer Zin in een knapperige kipschnitzel zonder een pan vol olie…
Airfryer hamburger
Hamburgers uit de airfryer Een sappige hamburger met gesmolten cheddar, verse toppings en een zachte…
Heb jij ook genoten van kotelet uit de airfryer, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!
Recept gemaakt met 2 varkesspieringen. Netto gewicht 474g.
180 graden – 15 minuten
De eerste keer dat ik mijn pas aangekochte Airfryer gebruikte. En het was meteen raak! Mals, sappig en lekker vlees. Bedankt voor het recept!